Exodus csapat járt nálunk

2015. szeptember 10. | Kategória: hírek, média | Nincs hozzászólás

Ahogy az eddigi években, idén is vendégül láthattunk egy észak-ír csapatot. IMG_3708A 28-as számú csapat 10 napig volt a vendégünk Kécen július 7 és 17 között. A csapat rengeteg áldást s életet hozott kis közösségünkbe, már megszokott módon. A három vezető között tudhattuk egyik ifisünket is, Csokmai Dávidot, aki egy évig kinn szolgálat Észak-írországban az Exodus nevű ifjúsági szervezetnél.

A csapat tevékyenségei közé tartoztak a gyerekfoglalkozások, az ifjúsági munka, a családlátogatások, és a kétkezi munka is.

 

Több, mint 50 gyerekkel tartottak 5 napon keresztül foglalkozásIMG_3749t játékokkal, rövid bibliai történetekkel, kézimunkával.

Ezen kívül családokat, többnyire idős falubelieket látogattak,

IMG_3688s egy szerény élelmiszercsomagot is átnyújtottak nekik. A csapat órisái élményként számolt be ezekről az eseményekről. Nagyon megmozdította őket egyes emberek története, családi, anyagi helyzete, s az a másság, ami az ő környezetükhöz képest itt jelentkezik. Mindegyikőjüknek egy csúcspont volt az, amikor ilyen emberekkel találkozhattak, beszélgethettek.

Ezekben a napokban a templomunkIMG_3692
körül egy virágoskertet alakítgattuk, így hát a csapat munkás része örömmel beszállt ennek is az elkészítésébe, szépítgetésébe.

Az eddigi években is sok időt töltöttek együtt az Exodus csapatok a helyi ifjúsággal, s ezt idén sem történt másként. IMG_3910Minden délután volt egy kis közös programja az ifinek és az ír csapatnak: az ifisek besegítettek a fordításba a családlátogatásokon, az csapat angolórákat tartott a fiataloknak,
sőt, még magyar-ír estet is tartottuk, ahol mindkét nemzet bemutatta kicsit a saját országát és kultúráját… S a tetőpont egy nagyváradi strandos kiruccanás volt, amikor a két csapat vegyülve, s jólérezve magát eltöltött egy egész napot az egyik  nagyváradi strandon. Mekkora élmény volt!

Ismét rengeteg áldással gazdagodott a gyülekezetünk az észak-ír fiatalok fiatalok által. Istennek legyen Hála ezért!

 

Támogatóink:

stemacommunitas_fuggoleges

Margittai Polgármesteri Hivatal, a Communitas Alapítvány és az RMDSz

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írd be a kódot, hogy megtudjuk, hogy nem vagy-e robot *