IX. Egyházkerületi Bibliaismereti Vetélkedő, Magyarkéc, 2015. november 21.

2015. november 25. | Kategória: Egyéb, élő kövek hírei, hírek, média | Nincs hozzászólás

„Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.”(Lukács 19:10)

Isten kegyelméből 2015 november 21.-én megrendzésre került a 9. Egyházkerületi Bibliaismereti Vetélkedő Magyarkécen 11 órai kezdettel, melynek ezuttal a Lukács evangéliuma volt a témája. A megmérettetésen 9 egyházmegye képviseltette magát, a következő csapatokkal: Désháza, Érendréd, Érszőllős, Jákóhodos, Kraszna, Magyarkéc, Mikola, Szinérváralja, Temesvár.

Az Élő kövek zenekar vezette a közös dicsőítést, a bevezető áhitatot pedig a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem lelkésze, Ráksi Lajos tartotta, aki a későbbiekben bemutatta az egyetemet is. A hangulat pedig a tetőfokára hágott, mikor a 4 fős csapatok végre számot adhattak a Lukács evangéliumából tanultakról. 51 előre összeállított kérdés várta, hogy a csapatok helyes válaszokat adjanak rájuk. A verseny ezen részének befejeztével finom ebéd várta a versenyzőket. Ezt követően különdíjas játék vette kezdetét, ami egy keresztrejtvény gyors kitöltéséből állt.

IX. Egyházkerületi Bibliaismereti Vetélkedő

IX. Egyházkerületi Bibliaismereti Vetélkedő, Fotó: Pósán Lajos

Az eredményhírdetésre várva dicsőítő énekeket énekeltünk. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, rendesen megvárakoztattak bennünket. Nagy izgalmak között vártuk, hogy a helyezések kiderüljenek. Bán Alpár ifjúsági előadó azzal bátorította a csapatokat, hogy már mindannyian győztesek vagyunk azzal, hogy eljutottunk eddig. Minden csapat jól teljesített, de az elért pontszámok szerint a következő helyezések születtek: Érendréd(9.), Szinérváralja(8), Temesvár (7), Désháza (6), Mikola (5), Jákóhodos (4), Érszőllős (3), Kraszna (2), Magyarkéc (1).

Nagyon hálásak vagyunk Istennek, azért, hogy behatóbban tanulmányozhattuk a Lukács evangéliumát. Amit ezzel nyertünk, az maradandó kincs! Amit pedig ezen felül kaptunk a versenyen, az csak a ráadás. Hála és dicsőség az Istennek ezért az izgalmakkal és örömökkel teli napért!

 

A beszámolóért köszönet: Magyarkéc csapatának

Nagy köszönet a támogatásért a Margittai Polgármesteri Hivatalnak!

stema

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írd be a kódot, hogy megtudjuk, hogy nem vagy-e robot *